QUI SOMDesprés de 9 anys al capdavant de La Manofactoria, i de 6 com a parella artística amb Ronan Tully, l'any 2018, coincidint amb una nova manera de crear i l'estrena de dos espectacles, Helena de Sola funda La Sola cia.La companyia compta amb la col·laboració puntual d'artistes independents.

De Sola s'inicia en els titelles l'any 1998 al Marionetarium del Tibidabo, amb Pilar Gàlvez i Ferrnando Gómez. També s'ha format amb els mestres Pepe Otal, Mariona Masgrau, Joan Baixas, Toni Rumbau i Ronan Tully. 

Ha fet cursos amb Norman Taylor, Donald Gallagher, Pep Vila i Carlos Santos, i formació en dansa, fotografia, direcció en educació en el lleure, i gestió i producció teatral.

Com a titellaire ha treballat a les companyies Herta Frankel, Nessun Dorma, Los Lunnis (TV i teatre), Duende Yek, TEI de Sant Marçal, Titelles Ale Hop, Madame Titella, i els irlandesos McBride & Sons (gira Irlanda 2012 i Drac d'Or Fira Titelles Lleida 2013).

Un dels seus titelles surt a la pel·lícula La educación de las hadas, de José Luis Cuerda.

Ha dissenyat i realitzat diversos cursos i tallers de teatre de titelles i objectes amb clients com LaborActori del Teatre Principal d'Olot, Centre de Formació Teatral El Galliner, Creu Roja Catalunya, Fundació CEPAIM, Recursos educatius de Figueres, Facultat de Magisteri de la Udg, Facultat de Magisteri de Chongqing, Shenzhen Little Orange Castle, i nombroses escoles i centres educatius catalans.

L'any 2013 crea, juntament amb Ronan Tully, Menut Cabaret, espectacle de mans i figures  animades sense text amb qui giren fins 2018 per Catalunya, Espanya i la Xina.

Actualment també la trobareu a la companyia Les CabaretAS, i des de 2012 a un projecte impulsat per Creu Roja Catalunya sobre d'educació en valors, emprant titelles muppets.

Comentaris