QUI SOMDesprés de 9 anys al capdavant de La Manofactoria, i de 6 com a parella artística amb Ronan Tully, l'any 2018, coincidint amb una nova manera de crear i l'estrena de dos espectacles, Helena de Sola Llovet funda La Sola Cia.La companyia compta amb la col·laboració puntual d'artistes independents.

De Sola s'inicia en els titelles l'any 1998 al Marionetarium del Tibidabo amb Pilar Gàlvez i Ferran Gómez. També s'ha format amb els mestres Pepe Otal, Mariona Masgrau, Joan Baixas, Toni Rumbau i Ronan Tully. 

Ha fet cursos amb Norman Taylor, Donald Gallagher, Pep Vila i Carlos Santos, i formació en dansa, fotografia, direcció en educació en el lleure, i gestió i producció teatral.

Com a titellaire ha treballat a les companyies Herta Frankel, Nessun Dorma, Los Lunnis (TV i teatre), Duende Yek, TEI de Sant Marçal, Titelles Ale Hop i els irlandesos McBride & Sons (gira Irlanda 2012 i Drac d'Or Fira Titelles Lleida 2013).

Un dels seus titelles surt a la pel·lícula La educación de las hadas, de José Luis Cuerda.

Com a Directora de Lleure, ha dissenyat i realitzat diversos cursos i tallers de teatre de titelles i objectes amb clients com LaborActori del Teatre Principal d'Olot, Centre de Formació Teatral El Galliner, Creu Roja Catalunya, Fundació CEPAIM, Recursos educatius de Figueres, Facultat de Magisteri de la Udg, Facultat de Magisteri de Chongqing, Shenzhen Little Orange Castle, i nombroses escoles i centres educatius catalans. (CV lleure)

Des de 2012 impulsa un projecte per a Creu Roja Catalunya sobre l'educació en valors emprant titelles muppets. L'any 2017, amb la col·laboració de la Fundació Barça el projecte es consolida i gira fins 2019 per Catalunya amb el nom de "Tant se val d'on Venim".

L'any 2013 crea amb Ronan Tully Menut Cabaret, espectacle de mans i figures animades sense text amb qui giren fins 2018 per Catalunya, Espanya i la Xina.

Actualment combina la vessant pedagògica plàstica i teatral, amb la creació i distribució d'espectacles per a tots els públics.


Comentaris