QUI SOM


L'any 2018, coincidint amb una nova manera de crear i l'estrena de CircOland, Helena de Sola funda La Sola Cia. La companyia compta amb la col·laboració puntual d'artistes independents. Des de l'any 2020, Mireia Nogueras és part estable de la companyia. 

Helena de Sola, directora de La Manofactoria i de Sola&Tully Co, s'inicia en el teatre de titelles a Barcelona l'any 1998. També s'ha format en fotografia, dansa, escultura, direcció en educació en el lleure, i gestió i producció teatral.
Ha treballat a les companyies Herta Frankel, Nessun Dorma, Los Lunnis, TEI de Sant Marçal, i els irlandesos McBride & Sons, amb qui guanyen el Drac d'Or de Carrer a Fira Titelles Lleida 2013 girant per destacats festivals d'Irlanda, Catalunya i Espanya.

Entre les seves produccions destaca Menut Cabaret, espectacle de mans i figures animades sense text co-dirigit per Ronan Tully, amb qui giren des de 2013 fins 2018 per Catalunya, Espanya i la Xina.

Com a directora escènica externa ha dirigit Contes del Binomi, de la Cia. Binixiflat; i Tot mirant Magritte, del LaborActori 26 del Teatre d'Olot. 

Com a directora de lleure ha dissenyat i realitzat diversos cursos i tallers de teatre de titelles i objectes amb clients com Centre de Formació Teatral El Galliner, Creu Roja Catalunya, Fundació Barça, Fundació CEPAIM, Recursos educatius de Girona i Figueres, Facultat de Magisteri de la Udg, Facultat de Magisteri de Chongqing, Shenzhen Little Orange Castle, i nombroses escoles i centres educatius catalans. (CV lleure)

Actualment combina la vessant de pedagogia artística, amb la creació i direcció d'espectacles.


Mireia Nogueras, titellaire des de 2002, és llicenciada en Belles Arts per la UB. Activista de l'escena titellaire barcelonina de principis del S.XXI, Nogueras va ser integrant de Anita Maravillas i fundadora de Las Feas. S'ha especialitzat en vestuari i construcció de titelles. Comentaris

Entrades populars