QUI SOMDesprés de 9 anys al capdavant de La Manofactoria, l'any 2018, coincidint amb una nova manera de crear i l'estrena de dos espectacles, Helena de Sola Llovet funda La Sola cia.La companyia compta amb la col·laboració puntual d'artistes independents.

De Sola s'inicia en els titelles l'any 1998 al Marionetarium del Tibidabo, amb Pilar Gàlvez i Ferrnando Gómez. També s'ha format amb els mestres Pepe Otal, Mariona Masgrau, Joan Baixas, Toni Rumbau i Ronan Tully. 

Ha fet cursos amb Norman Taylor, Donald Gallagher, Pep Vila i Carlos Santos, i formació en dansa, fotografia, direcció en educació en el lleure, i gestió i producció teatral.

Com a titellaire ha treballat a les companyies Herta Frankel, Nessun Dorma, Los Lunnis (TV i teatre), Duende Yek, TEI de Sant Marçal, Titelles Ale Hop, Madame Titella, i els irlandesos McBride & Sons (gira Irlanda 2012 i Drac d'Or Fira Titelles Lleida 2013).

Un dels seus titelles surt a la pel·lícula La educación de las hadas, de José Luis Cuerda.

L'any 2008 funda La Manofactoria, segell artístic que manté actiu fins el seu tancament l'any 2017.

Ha dissenyat i realitzat diversos cursos i tallers de teatre de titelles i objectes amb clients com LaborActori del Teatre Principal d'Olot, Centre de Formació Teatral El Galliner, Creu Roja Catalunya, Fundació CEPAIM, Recursos educatius de Figueres, Facultat de Magisteri de la Udg, Facultat de Magisteri de Chongqing, Shenzhen Little Orange Castle, i nombroses escoles i centres educatius catalans.

Des de 2013 és co-directora i intèrpret a Sola & Tully, companyia de teatre de figures sense text, amb qui ha girat per Catalunya, Espanya i la Xina. Comentaris