Invents, procés creatiu de l'espectacle

Invents és el títol d'un conte de poques línies de l'escriptor suís Jürg Schubiger.

La creació de l'espectacle ha agafat una forma involuntària de work in progres i s'ha dilatat dos anys en el temps. Aquest post és per explicar-ho.

Gener de 2022. Qui escriu aquestes línies portava setmanes treballant sola en la forma escènica del conte de Shubiger. Un dia li vaig ensenyar a Eduard Llorens el què havia fet i amb les preguntes que em va fer i on em va portar trobar les respostes es va convertir automàticament en assessor conceptual de la companyia. Vaig canviar el final del conte original i vaig afegir un personatge femení, de sobte la història prenia sentit. El febrer de 2022 presentàvem amb èxit tres passis de 15 minuts al Festival de Titelles del Poble Espanyol de Barcelona. 

Després del subidón de l'estrena vaig sentir que darrere aquells 15 minuts s'amagaven més històries, i el vaig deixar reposar. 

El març de 2023 reprenia la creació tancant-me literalment al local d'assaig. L'impuls creatiu i l'enfocament a vegades és converteixen en un impuls de la magnitud d'una necessitat tant bàsica com tenir gana, sed, o la bufeta plena. Et crees a sobre, enfoques i vas. Invents havia esperat 1 any i bullia.

El 23 d'abril de 2023, amb JM Aldeguer al so, presentàvem una versió de 30 minuts a la Bibliothèque Bernard Nicolau de Perpinyà. Un altre èxit. Animats per la bona resposta del públic vam fer funcions fins octubre de 2023 però quan més el "feia" més notava que encara no estava rodó. I el vaig deixar reposar. 

El febrer de 2024, amb ganes de donar-li un altre ritme i treure-li suc, vaig convidar a un assaig a Pablo Paz. Després d'un dels pitjors assajos que he fet a la meva vida va quedar palès que calien pauses, menys paraules i més teatre d'objectes i mans. Estic treballant en i amb tot això, combinant-ho amb la creació de Pomes, peres i poemes, un altre work in progres que presento en públic al juliol. 

L'11 de maig de 2024, amb Marc Carreras al so, farem la NOVA versió de 45 minuts d'Invents al Cívic Casa Groga de Barcelona.

Em sento agraïda i motivada.

Consulteu l'agenda.


                                                                                                                                       
Comentaris

Entrades populars