Invents, procés creatiu de l'espectacle

Invents és el títol d'un conte de poques línies de l'escriptor suís Jürg Schubiger, i del segon espectacle de La Sola Teatre.

El procés creatiu de l'espectacle ha agafat una forma involuntària de work in progres i s'ha dilatat dos anys en el temps. Aquest post és per explicar-ho.

Gener de 2022. Portava setmanes treballant sola en la forma escènica del conte de Shubiger i un dia, bloquejada, li vaig ensenyar a Eduard Llorens el què havia fet. Després de les preguntes que em va fer i les respostes que vaig trobar, vaig decidir canviar el final del conte original i afegir-hi un personatge femení. De sobte la història prenia sentit i perfilava nous fils per seguir estirant.

El febrer de 2022 presentàvem amb èxit tres passis de 15 minuts al Festival de Titelles del Poble Espanyol de Barcelona. 

Després del subidón de l'estrena vaig sentir que volia estirar els fils, però vaig entrar en crisis creativa i vaig aparcar el projecte unes mesos.

El febrer de 2023 reprenia la creació tancant-me literalment al local d'assaig. Vaig passar d'estar en crisis a tenir un impuls creatiu tant animal com tenir gana, sed o la bufeta plena. Em creava a sobre.

El 23 d'abril de 2023, amb JM Aldeguer al so presentàvem una versió de 30 minuts a la Bibliothèque Bernard Nicolau de Perpinyà. Un altre èxit. Animats per la bona resposta del públic vam fer funcions fins l'agost de 2023, quan vaig decidir deixar reposar l'espectcale perquè encara li faltava quelcom. 

El febrer de 2024, amb ganes de donar-li un altre ritme i treure-li suc, vaig convidar a un assaig a Pablo Paz. Després d'un dels pitjors assajos que he fet a la meva vida va quedar palès que calien pauses, menys paraules i més teatre d'objectes i mans. Estic treballant en i amb tot això, combinant-ho amb la creació de Pomes, peres i poemes, un altre work in progres que estreno al desembre amb proves al juliol.

L'11 de maig de 2024, amb Marc Carreras al so farem la NOVA versió de 45 minuts d'Invents al Cívic Casa Groga de Barcelona.

Em sento agraïda i motivada.

Consulteu l'agenda.


                                                                                                                                       




Comentaris

Entrades populars